Ναυτιλία

Ξεκινώντας από λευκό χαρτί, η BFP ανέπτυξε μια πρωτοποριακή αντιρρυπαντική επίστρωση (www.drasticproject.com), με στόχο τη μείωση της βιολογικής ρύπανσης στα κύτη των πλοίων και των ταχύπλοων σκαφών. Οι αντιρρυπαντικές ιδιότητες της επίστρωσης είναι παρούσες τόσο σε στατικές όσο και σε δυναμικές συνθήκες, λόγω της καινοτόμου σύλληψης μιας σύνθετης νανοδομής, η οποία καταστέλλει δραστικά τις επιπτώσεις της αυξημένης τραχύτητας του κύτους και της προσρόφησης βιοφίλμ.

Η τεχνολογία αυτή είναι επίσης επωφελής σε πολλούς άλλους τομείς, όπως τα ιχθυοτροφεία και οι υπεράκτιες κατασκευές. fish farms.

Όσον αφορά την προστασία των υαλοπινάκων, η σειρά MarineCoat αποτρέπει τη φθορά και τη διάβρωση που προκαλεί το θαλάσσιο περιβάλλον. Οι επιφάνειες αποκαθίστανται και διατηρούνται στην αρχική τους κατάσταση για πολλά χρόνια. Επιπλέον, ο καθαρισμός του επικαλυμμένου γυαλιού γίνεται πολύ πιο εύκολος, ενώ παράλληλα, σε κακές καιρικές συνθήκες, η ορατότητα βελτιώνεται σημαντικά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογής του MarineCoat είναι οι γυάλινες επιφάνειες σε:

  • Σκάφη αναψυχής

  • Μέγα-γιοτ

  • Κρουαζιερόπλοια

  • Καταμαράν

Η προϊοντική σειρά MarineCoat για γυάλινες επιφάνειες, περιλαμβάνει προστατευτικές επικαλύψεις ενός βήματος που εφαρμόζονται περιοδικά κατά την τακτική συντήρηση του σκάφους, καθώς και μόνιμα επικαλυπτικά συστήματα σε DIY κιτ.